Mátraverebély-Szentkút Lélek blogot indított

Megújult a katolikus nemzeti kegyhely weboldala, sőt, már az Instagramra is felkerült Mátraverebély-Szentkút. Felhasználóbarátabb, letisztultabb és informatívabb lett a híres nógrád-megyei nemzeti kegyhely honlapja - olvasható a közleményben. És erre szükség is volt, mivel a katolikus nemzeti kegyhely évente 200 ezer zarándokot fogad az ország minden részéről.

Ferences rendi szentkúti kolostor a bazilikával és a Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely látképeForrás: Ismeretlen/Civertan Grafikai Stúdió/Wikipedia

Tavaly nyáron arról számoltunk be, hogy a település az egyik leglátványosabb eseményére, a lovas zarándoklatra készül, ami minden résztvevőnek olyan élményt nyújt, melyen a ló és lovasa lelkiekben is egyé válhatnak. A zarándoklat ideje alatt lóháton, fogatokkal, szamarakkal és huszáröltözetben érkeztek a zarándokok a nemzeti kegyhelyre. Tavaly novemberben pedig arról írtunk, hogy egy új barlangot fedeztek fel a környéken, amely 9 méter hosszú, magassága pedig 1,5-2,0 méter. 

Mostantól azonban már a közösségi hálón is jelen lesz a kegyhely. A Facebook- és az Instragram-oldalra is felkerültek az aktuális hírek, programok, a liturgikus rend, illetve a szépséges, évszakonként megújuló kegyhely természeti látnivalóiról készült képek. A teljes arculatváltás mellett a honlapon minden hónapban többször megjelennek a ferences szerzetesek tanításai is:

a Lélek blogban év elején Palkó Julián atya ünnepekhez kötődő, aktuális írásait olvashatják a látogatók.

 A vasárnapi szentmisék online közvetítéseire továbbra is a honlapról lehet bekapcsolódni, és a Szentkút újság féléves kiadványai is elolvashatók itt – tudtuk meg a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek