Ezt a magyar adventi villamost választották Európa legszebbjének

Az MHD86.cz cseh közlekedési magazin ötödik alkalommal hirdette meg a legszebb adventi villamosok versenyét - írja a minap.hu.

Forrás: BALAZS JUHASZ / Balazs Juhasz

Immár ötödik alkalommal újra Miskolc végzett az első helyen, Pilsen pedig megvédte a korábbi évek második helyét. A bronz most először Prágát illeti. Az idei szavazáson tizenegy ország huszonhárom villamosa versenyzett az Európa legszebb Adventi villamosa címért.

A miskolci adventi villamos legelőször 2012-ben indult el, akkor még szerényebb díszítéssel a 210-es pályaszámú Tátra típusú szerelvény töltötte be ezt a funkciót. 2013 óta a 202-es számú villamos öltözik ünnepi díszbe: az elmúlt kilenc évben volt már piros és óarany színű is, 2018-ban pedig jégpalotává alakították át. Mai mézeskalács házikó formáját 2019-ben nyerte el, a belső tere azonban évről évre megújul.

A képre kattintva galéria nyílik a villamos belső terérőlForrás: BALAZS JUHASZ/Balazs Juhasz

2021 adventjén a jubileum alkalmából belül arany díszítést kapott, ebben a ragyogó pompában fogadják az utasokat A szépség és a szörnyeteg mese szereplői: Belle, a Szörnyeteg, Kanna mama, a gyertyatartó és Csészike. A szerelvény január 6-áig még közlekedik.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek