Új információ: A szakemberek szerint párduc mászkál Kiskunhalason

Mint arról korábban beszámoltunk, Kiskunhalason kamerafelvételek alapján bejelentés érkezett a helyi rendőrkapitányságra, miszerint egy nagytestű macska járkál a környéken. A police.hu oldalán most újabb információkat tettek közzé a nagy port kavaró esettel kapcsolatban.

Valahol a szabadban egy ragadozó lopakodik - a fotó illusztrációForrás: Eelffica/Pixabay

A rendőrség a videót elemezve az elsődleges vizsgálatok alapján kijelentette, hogy a felvétel valódi. A szakemberek véleményei alapján pedig egy fekete párduc lehet a felvételen.

A szakértő elmondta, hogy a ragadozó kutya, macska, kecske méretű állatokkal táplálkozik, és alapvetően rejtőzködő életmódot folytat. Az állat kiszámíthatatlan, mivel vélhetően eddig emberek között élt fogságban. Nagy terület bejárására képes.

A videó közzététele óta több bejelentés is érkezett a rendőrségre, azonban azok közül csak egyet lehetett a keresett állathoz kötni. Ezen információk alapján a kiskunhalasi rendőrök azonnal a megjelölt helyszínre mentek, ami a korábbi felvételen látható területtől nem messze volt. Az egyenruhások nem találták a ragadozót, azonban valószínűsíthetően a nyomait látták a helyszínen.

Ezek a Rendőrség által rögzített nyomokForrás: police.hu

A rendőrök a társszervekkel együtt a külterületen élőket folyamatosan tájékoztatják a vadállattal kapcsolatos információkról, továbbá technikai eszközök telepítésére is sor került a szakemberek által meghatározott helyszíneken.

Továbbra is kérik a kiskunhalasi lakosokat és a város térségében élőket, hogy ha információval rendelkeznek az állattal kapcsolatban, vagy látták, azonnal hívják a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-76/513-356-os számon, vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikét. Továbbá nyomatékosították, hogy senki se próbálja befogni, sarokba szorítani az állatot!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek