Magyar hoteleket díjaztak egy rangos dizájn veresenyen

A budapesti Matild Palotában található luxusszálloda és a tatai Platán Udvarház is elismerést szerzett a vendéglátói szektor egyik legrégebbi és legrangosabb dizájn versenyén. A Boutique Design magazin által szervezett Gold Key Awards versenyen idén a világ több mint 150 tervezőcégétől származó, közel 400 pályázatból álló versenypályából választotta ki a zsűri a legkiemelkedőbb projekteket, derül ki a verseny honlapjáról.

A Matild Palota a Erzsébet híd lábánálForrás: George Fakaros - Vision Required/Matild Palota

21 kategóriában osztottak ki díjakat és elismeréseket. A Matild Palotában található szálloda a Legjobb Luxus Szálloda és a Legjobb Luxus Vendégszoba kategóriákban is első díjat szerzett. A tatai Platán Udvarházat a legkülönlegesebb dizájn kategóriájában díjazták. A további díjazottakról ezen a linken tájékozódhat.

Matild Palota lobbyjaForrás: George Fakaros - Vision Required/Matild Palota

A Marriott International portfóliójába tartozó Matild Palace Hotel 2021 nyarán debütált Budapest újjászületett ikonikus épületében, a Matild Palotában. A szálloda vendégei 111 elegánsan berendezett szoba és 19 fejedelmi lakosztály közül választhatnak, amelyek többsége gyönyörű kilátást biztosít Budapest városára.

A pesti hotel egyik elegáns szobájaForrás: George Fakaros - Vision Required/Matild Palota

A szobák mindegyike a hercegné érdeklődési köréből, életstílusából és a 20. század eleji Budapestből merített ihletet, így a palota belső dizájnja és terei hűek maradhattak a páratlan épület történelmi örökségéhez, írja a szálloda, egy közleményben. Az UNESCO világörökség részét képező Matild Palota minden részletre kiterjedő 5 éves átalakuláson esett át, amelyet az MKV Design alapítója, Maria Vafiadis díjnyertes tervező, valamint Dajka Péter és Puhl Antal helyi építészek álmodtak meg.

A tatai Platán udvarház a várárok és az Öreg-tó által határolt területen, a több százéves platánfák között található Esterházy-kastély melléképületeként emelt, évszázadokon át fogadóként működő épületben kapott helyet.

A Platán Udvarház - hangulatos és természetközeliForrás: Platán Udvarház és Platán Utca/Facebook

 A Varró Zoltán és csapata által megújított épületben 10 szobát, illetve egy lakosztályt alakítottak ki az Udvarházban, az alsó szinten pedig három különböző hangulatú, eltérő funkciókkal ellátott szalon áll a vendégek rendelkezésére. A szalonokat az Esterházy család szellemiségét idéző elegancia jellemzi, de sok részlet rezonál az Pesti István séf művészi tálalására, ahogy a természetközeliség, az erdők és a víz tónusai is felfedezhetők, írja az vendégház honlapja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek