Elkészültek a Matild Palota belső terei

Júniusban nyit a Matild Palotában helyet kapó luxusszálloda, a Matild Palace, melynek belső tereit az MKV Design és a stúdió alapítója, Maria Katsarou Vafiadis tervezte. Az 1902-ben épült palota már a századfordulón is innovatívnak számított, és a mai napig Budapest egyik legismertebb épülete. A neobarokk műemlék felkerült az UNESCO világörökségi listájára is. A Klotild Mária szász-koburgi és gothai főhercegné védnöksége alatt épült, az Erzsébet híd kapujaként őrködő díszes épület eredetileg kávéházaknak, üzleteknek, galériáknak, valamint a felsőbb szinteken lakásoknak adott otthont.

Forrás: Matild Palace

A szálloda dizájnmegoldásai időutazásra kalauzolják a belépőket. A bejárat passzázsát Zsolnay porcelánelemekből álló csillár díszíti, és az egész épületben felbukkannak a türkiz, az arany és a réz árnyalatok, amelyek Budapest ikonikus épületeinek színárnyalatait, jellegzetes háztetőit tükrözik vissza. A lobbyban a belépőket a Főhercegné portréja és történelmi fotók gyűjteménye fogadja, amelyek betekintést engednek Budapest történelmébe és a régi palota mindennapjaiba. A középpontban egy elegáns, egyedi csillár emlékeztet arra a gyönyörű ékszerre, amelyet a Habsburg család több generációja után a Főhercegné is hordhatott.

A szálloda vendégei 111 elegánsan berendezett signature szoba és 19 fejedelmi lakosztály közül választhatnak, amelyek többsége gyönyörű kilátást biztosít a városra. A szálloda 4 vendégszoba-kategóriát kínál, amelyek mindegyike a Főhercegné érdeklődési köréből, életstílusából és a 20. század eleji Budapestből merített ihletet. Népi motívumokkal díszített fejvégek, halszálka mintás parketta, hímzett párnák és elegáns kristálylámpák ékesítik a szobákat.

A spa-stílusú fürdőszobákat öntött fürdőkádakkal és esőzuhannyal szereték fel és arannyal, valamint türkiz üvegmozaikokkal és fehér márványlapokkal díszítették. A fürdés élményét dupla mosdókagyló és padlófűtés emeli luxussá.

Forrás: Matild Palace

A The Duchess névre keresztelt titkos italbárból páratlan kilátás nyílik az Erzsébet hídra, a Dunára és a Gellért-hegyre. Az italbárt Klotild Mária főhercegné ihlette, akinek megbízásából 1884-ben a Matild Palotát kiegészítették egy rejtett tetőrésszel, amely a dekadens mozgalom találkahelyéül szolgált. A bárhoz egy titkos bejáraton keresztül vezet az út: privát liftek visznek fel a magasba.

A Palota Swan Spa részlege hagyományos termálvizes kezeléseket és Hammam rituálékat kínál, fehér falaival, aranyozott díszítéseivel és fehér márványpadlózatával a hattyúkat idézi Az aktív kikapcsolódást keresőket edzőterem várja - derül ki a cég közleményéből.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek