Hét papagájféle került a Nyíregyházi Állatpark madárovijába

A Nyíregyházi Állatpark rendkívül gazdag madárgyűjteménnyel rendelkezik. A többszáz madár mind-mind külön gondoskodást igényel, és a park madárgondozóinak több évtizedes tapasztalata van a papagájfélék tartásában, gondozásában és szaporításában.

Forrás: Nyíregyházi Állatpark

Az idei évben igazán büszkék a szaporulatra, hiszen a késő tavaszi és kora nyári időszakban is több madárcsaládban született fióka. Azonban egyes fajok sajnos nem nevelték utódaikat, így ilyen esetekben a vezető madárgondozó, Lukács Gábor veszi át a „szülőpár" szerepét és mint a természetben, éjjel-nappal eteti a fészeklakó fiókákat.

Forrás: Nyíregyházi Állatpark

A Nyíregyházi Állatpark kollégájának madárovija egyre csak bővül, jelenleg kékhátú (Ara ararauna) és harlequin arákat (Ara choloptera X Ara ararauna, valamint rózsakakadukat (Eolophus roseicapillus) nevel. A kikeléskor alig pár grammos csöppségek eleinte inkubátorban éltek és 2-3 óránként ettek a gondozó által kínált speciális tápból.

Forrás: Nyíregyházi Állatpark

Most már - fajtól és kortól függően - naponta háromszor-ötször esznek a folyékony tápszerből, és hamarosan elkezdik enni a szilárd takarmányt is, mely zöldség-gyümölcsfélékből és magkeverékből áll majd - derül ki az intézmény közleményéből.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek