Unatkozó papagájok egy kis csoportja csúnya szavakra tanította egymást

Egy brit állatkertben egy csoport papagájt el kellett távolítani a bemutatótérről, amikor valamennyien káromkodni kezdtek a vendégek előtt. A Lincolnshire Wildlife Park augusztus 15-én örökbe fogadott öt afrikai szürke papagájt, másnéven jákópapagájt és mielőtt bekerülhettek volna az állatkert többi állata közé, együtt karanténba helyezte őket egy elkülönített helyiségben. Ez idő alatt viszont a madaraknak rengeteg trágárságot sikerült megtanítaniuk egymásnak. A személyzet teljesen megdöbbent amikor rájött, hogy mi történt, és gyorsan elkülönítette a papgájokat, amikor azok szitkozódni kezdtek a vendégekkel – írja az Evening Standard.

A szakemberek szerint a jákópapagájoknak van a legjobb utánzótehetségük a 350 eddig ismert papagájfaj közülForrás: Keith Allison/Wikipedia

Steve Nichols, a park vezérigazgatója elmondta, hogy az elmúlt 25 évben sok olyan papagájt fogadott be, amelynek néha kissé éles volt a nyelve. "Időnként megjelenik nálunk egy-egy papagáj, amely káromkodik, és ez mindig vicces. Nagyon komikusnak találjuk, amikor szitkozódnak." Ugyanakkor hozzátette, hogy ezek az újonnan befogadott madarak unalmukban egymáson lógtak, és az állatkert hamarosan egy káromkodó madarakkal teli szobától visszahangzott.

Minél többet káromkodtak, mi annál többet nevettünk, ami aztán újra káromkodásra késztette őket" – mondta Nichols úr.

Amikor a papagájok a nyilvánosság elé kerültek, 20 percen belül szidalmazni kezdtek egy vendéget. Nichols úr elmondta: "Nagyon mulatságosnak találtuk, és a vendégek is jól fogadták, ez egyáltalán nem jelentett nekik problémát. De azért aggódtunk, mert hétvége volt, és jöttek a gyerekek."

A madarakat most egy elkerített helyre vitték, abban a reményben, hogy más papagájok befolyásolni tudják őket a megfelelőbb viselkedésben. Külön helyezték el őket, így már nem tudják egymást sem biztatni. Nichols úr szerint az afrikai szürke papagájok különösen ügyesen sajátítják el a hangokat és a szavakat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek