Cuki, csíkos pizsamás kölyök született a Budapesti Állatkertben

Újabb kisállattal gyarapodott a Fővárosi Állat- és Növénykert. A Romy nevű zebrakanca ugyanis október 11-én, hétfőn egy életerős csikót hozott a világra. A jövevény kisfiúnak, szakszerűbben mondva csődörcsikónak, méncsikónak bizonyult.

Anyukája megnyugtató közelségében szeret időzni a ma egyhetes zebraForrás: Bagosi Zoltan/Bagosi Zoltan/zoobudapest.com

Az első napokat a közönség elől elzárt istálló nyugalmában töltötte, de szombatra már eljött az ideje annak is, hogy néhány órára a kifutóra is kiengedjék őt – természetesen az anyaállattal együtt.

A tizenhárom esztendős Romy Hollandiai Beekse Bergen Szafariparkban született, s onnan 2010 szeptemberében került Budapestre. Tapasztalt anyának mondható, hiszen első utódját, Rozit még 2015-ben hozta világra, Rembra nevű csikója  2018-ban született.  A korábbi csikók és a mostani jövevény apja egyaránt Zucchero, a tizenegy éves zebramén, aki 2010 júliusában született a franciaországi Peaugres Szafariparkban, és 2012 óta él Budapesten.

Kisfiú lett az egy hete született zebrakölyökForrás: Bagosi Zoltan/Bagosi Zoltan/zoobudapest.com

A Fővárosi Állatkertben egyébként csaknem 140 esztendeje foglalkoznak zebrákkal. Az elsők még 1883-ban érkeztek, az első budapesti (és egyben az első magyarországi) születésű zebracsikó pedig 1930-ban jött a világra. Azóta a „tigrislovak" rendszeresen szaporodnak az Állatkertben. A mostani állatok az alföldi zebra egyik alfaját, a Böhm-, vagy más néven Grant-zebrákat (Equus burchelli boehmi) képviselik. Ez az alfaj Afrikán belül Dél-Szudánban, Etiópiában, Kenyában, Tanzániában, Ugandában, illetve Zambia legkeletibb részén fordul elő – írja a zoobudapest.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek