Éljenek az InterPicik! Vadiúj köntösben zakatolhat a kis északi vonat

A MÁV Vagon szakemberei két 127‑es sorozatú Bz InterPici motorkocsi javítását végezték el, és még néhány karbantartási munka után forgalomba is állhatnak a megújult járművek az Észak-Alföldön - adja hírül a mavcsoport.hu.

Bzx mellékkocsi, MÁVForrás: Mávcsoport

A következő évek során további 21 darab InterPici motorkocsi újul meg, ezek felújított utastérrel várják majd a felszállókat: az üléseket újra kárpitozzák, a járműveket teljesen átfestetik, feliratozzák. Javítanak a közlekedésbiztonsági berendezéseken, a hajtásrendszeren, a forgóvázakon, a kerekeken és a tengelyhajtóműveken, és karbantartják a villamos berendezéseket valamint a vezetőfülkéket.

Hamarosan elkészül a 136‑os sorozatú iker Bz motorkocsi hajtásrendszeri, villamos és vezetőfülkében található berendezéseinek a karbantartása is, a motorvonat szintén a közeljövőben állhat forgalomba az Észak-Alföldön.

Forrás: Mávcsoport

Szintén kívül-belül megújultak a Bz motorkocsikkal közlekedő mellékvonali személykocsik, melyek a műszaki felújítások mellett új üléshuzatot is kaptak, amelyek megegyeznek az elővárosi motorvonatokon megszokottakkal. Az első, új színterv szerint felújított mellékkocsi Balassagyarmatra került és a térség vonalain teljesít szolgálatot.

A következő években valamennyi 117-es sorozatú Bz motorkocsi is az új színterv szerint fog megújulni a 12 évente esedékes, ún. C-javítás során. A motorkocsikat is teljesen felújítják műszaki, közlekedésbiztonsági és kényelmi szempontok szerint. Jelenleg két járműnek a pécsi, háromnak pedig a nagykanizsai területi műhelyben zajlik a főjavítása.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek