Mától látogatható a Tisza-tó legnagyobb levendulás kertje

Régi álom vált valóra Tiszaderzsen, amikor 2019-ben földbe kerültek az első levendulatövek. Ezeket aztán több ezer másik követte, egy évvel később pedig már 1700 négyzetméteren közel 6000 tő palánta várta a látogatókat. Tavaly rendezték meg az első „Te Szedd! – Levendula napot" is, melyet idén is megtart Tiszaderzs településének önkormányzata június 28. és július 9. között, amely során minden nap 13 órától 18 óráig várják az érdeklődőket.

A levendulákat kétféle aratótasakba lehet szedni: a kisebb, A4-es méretű darabja 1000 forint, míg a nagyobb, A3-as méretűért 2000 forintot kell fizetni. A belépés díjtalan és az esemény szervezői nem kérnek védettségi kártyát sem, olvasható az I love Tisza-tó oldalán. 

Július 3-án, szombaton reggel 10 től délután 18 óráig pedig Levendula Fesztivállal várják a látogatókat, amikor minden a növényről szól majd. Lehet majd kézműves, levendulás termékeket vásárolni, lesz levendulás népi játéktár, levendulás italokat és sütit lehet kóstolni, a gyerekeket pedig játszóház, arcfestés, vattacukor és kézműves foglalkozás várja.

Forrás: Tisza-tavi Levendulás / Facebook

Tavaly egyébként a településen elkészült az „Egy csepp Tiszaderzs" elnevezésű levendulás ízű, kézműves bonbon, de a levendula illat- és ízvilága a helyi vendéglátók kínálatában, azok hűsítőiben és süteményeiben is megjelent. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek