Négy ország színdarabjai költöznek a nagymarosi Duna-partra

Idén is megrendezik a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozót Június 24. és 27. között, ám ezúttal a helyszín a Dunakanyar egyik legszebb részeként emlegetett, a visegrádi várral szemben található nagymarosi Duna-part lesz. Az eseményen szlovák, lengyel, cseh és magyar társulatok darabjait nézhetik meg az érdeklődők, az előadások után pedig ingyenes koncerteken vehetnek részt –- tájékoztatták szerkesztőségünket a szervezők.

Forrás: venegyfesztival.hu

Négy ország alkotóinak részvételével, Feledi János, Harangozó Gyula-díjas táncművész, koreográfus vezetésével kéthetes workshop eredményeként fog megszületni a zárónapon bemutatott, Changes című produkció. A programsorozat nyitóelőadása, június 23-án Olt Tamás Rejtő-estje, a Szájon lőtt tigris lesz. Másnap, június 24-én a lengyel Teatr Ateneum Bogusław Schaeffer - A színház démonja című előadása lesz látható, amelyben nem lehet tudni, hogy a színész főhősöket alakít-e, vagy csak önmagát adja, szerepeket szaval, vagy saját gondolatait tolmácsolja.

Június 25-én a Cirkuszi Sátorban az Umberto Eco által inspirált Moral insanity című előadás lesz látható, amit a szlovák Presov National Theatre visz el a VéNégyre. Miért olyan hiszékenyek és befogadók az emberek, ha fake news-okról, összeesküvés elméletekről van szó? Miért olyan könnyű őket manipulálni? A dezinformáció alvilága ihlette monodráma ezekre szeretne választ adni.

Forrás: venegyfesztival.hu

Június 26-án a cseh Divadlo Polarka – Homo zabijens hív lélektani utazásra mindenkit a The End of Mammoth Hunters című darabbal. William Golding Az örökösök című regényének színpadi adaptációját, az egyik legnevesebb cseh színházi rendező, Jan Antonín Pitínský állította színpadra.

Jöhet egy kis koncert is?

Mert minden színházjegy mellé jár egy ajándék belépő, amellyel minden más program is látogatható. A VéNégy Fesztivál Hero jegyet is létrehozták: orvosok, mentősök, ápolók, rendőrök, katonák és a katasztrófavédelem munkatársai egy megvásárolt belépő mellé ajándékba kapnak egy másikat, így ők ingyen vehetnek részt az eseményen.

A színpadokon a legismertebb hazai együttesek váltják egymást. Fellép a Halott Pénz, Kowalsky meg a Vega, a Belga, a Firkin, az Aurevoir, a Blahalouisiana, Rúzsa Magdi, a Punnany Massif, a Random Trip, az Ivan & The Parazol, az Erik Sumo Band, Péterfy Bori & Love Band, Dánielfy Gergő és az utazók, Lóci játszik és az Európa Kiadó is, míg Ausztriából a Russkaja érkezik. De minden este egy-egy feltörekvő zenekar is színpadra lép: Lengyelországból a Cheap Tobacco, Szlovákiából a Luvver, Csehországból a HRTL érkezik, míg Magyarországot a Carson Coma képviseli.

A koncertek, színházi előadások és közösségi programok mellett sportolási lehetőségek, felolvasások, gasztroudvar is várja az érdeklődőket, az EB nyolcaddöntőit pedig kivetítőn lehet majd követni június 24. és 27. között Nagymaroson. A helyszínen kempingezésre is lehetőség van, a hazavágyó fesztiválozókat pedig minden éjjel fesztiválbusz szállítja Nagymaros és Budapest között. Minderről bővebben itt olvashatnak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek