Menetrend szerinti hajójárat indul péntektől a Duna fővárosi szakaszán

Ismét elindítja menetrend szerinti hajójáratát a Budapesti Közlekedési Központ és a MAHART. A Duna Budapesti szakaszán június 4-től, tehát már holnaptól közlekedik a körjárat, amelynek hajói kétóránként indulnak és a folyó belvárosi szakaszán lehet fedélzetükön utazni – tájékoztatta szerkesztőségünket a BKK. 

Forrás: BKK

A hajók a Vigadó tér–Akadémia–Margitsziget (Sportuszoda)–Batthyány tér–Műegyetem–Bálna–Vigadó tér útvonalon közlekednek. Hétköznapokon a közösségi közlekedési módok alternatívájaként is igénybe vehető a hajójárat, hétvégente pedig főleg a hazai és külföldi turisták csodálják meg a folyóról Budapest nevezetességeit és a Duna-parti panorámát.

A hajók keddtől vasárnapig közlekednek 12 órától kétóránként indulnak 20 óráig. Az utolsó járat 21:15-re ér vissza a Vigadó térre. Hétfőn a hajóközlekedés szünetel. A körjáraton keddtől csütörtökig a BKK havi bérleteivel, vagy az egy hónapnál hosszabb érvényességű termékeivel lehet utazni. Péntektől vasárnapig, illetve bérlettel nem rendelkező utasoknak 1000 forintos napijegy váltható. A jegy birtokában az érvényesség napján korlátlan alkalommal van lehetőség az utazásra. Jegyvásárlásra személyesen a Vigadó téri hajóállomáson, a többi kikötőben pedig a hajón van lehetőség. Nyitási akcióként az első hétvégén, azaz június 4-én, 5-én és 6-án, pénteken, szombaton és vasárnap a BKK havi és annál hosszabb érvényességű bérlettel ingyenes az utazás. A pontos menetrendről bővebben itt olvashatnak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek