Homokfocipályás lelátóval nyílik a megújult abádszalóki strand

Június 18-án nyitja meg kapuit az abádszalóki Tisza-tó Strand, de a szabadvízi strand mellett idén már fedett uszoda és melegített vízű fürdő is várja majd a látogatókat – írja az Alföldhír a helyi polgármester Új Néplapnak adott interjúja alapján. A megyei napilap megkeresésére a településvezető elmondta, hogy erős szezonra számítanak, két önkormányzati tulajdonú szálláshely is megújult a Füzes Panzió területén, és több magánszálláshely is korszerűsödött a közelmúltban.

Abádszalóki strand ősszelAbádszalók Tisza-tó Strand / Facebook

Az abádszalóki szabadvízű strand a Facebook-oldalán a hétvégén jelentette be a nyitást. Bejegyzésükben arra hívják fel a figyelmet, hogy bár védettségi kártyát nem kérnek, az általános higiénés szabályokat mindenkinek be kell tartani. A természetes fürdőhelyeket lázas vagy hányásos-hasmenéses, megbetegedésben szenvedők, illetve légúti tüneteket mutatók nem látogathatják, a fürdőzés után szappanos zuhanyzás javasolt, a nem egy háztartásban élő vendégek közötti 1,5 méteres távolság betartása a természetes fürdőhelyek teljes területén kötelező.

Abádszalók Tisza-tó Strand / Facebook

A lap szerint az idei szezonban már újabb vizesblokkokat lehet majd találni a strandon, mindemellett létesült egy baba-mama szoba, családi mosdó és pelenkázó helyiség, a homokfocipályánál lelátó épült, valamint új öltözőkabinokat alakítottak ki. Padokat és kerékpártárolókat helyeztek ki, a strandolókat pedig idén már az új biztonsági toronyból fogják figyelni a vízimentők. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek