Csak a vízről megközelíthető kilátótornyok épülnek a Tisza-tóra

A két új kilátó kizárólag a vízen lesz megközelíthető, és mindkettő a Poroszlóhoz közel, a Hortobágyi Nemzeti Park területén kap helyet – olvasható a Békatutaj Egyesület közleményében.

"A kajak- és kenutúrák esetén nagy szükség van kikötési pontokra, mert sok órán keresztül könnyen elgémberedik a túrázó minden tagja. A megállók építésére a KÖTIVIZIG és a Hortobágy Nemzeti Park szakembereivel együttműködve olyan helyszíneket választottunk, amikre kellemes túrákat lehet felfűzni, és ahol változatos panoráma várja a látogatókat" – fogalmaz a közleményben Hajdú Dániel, az egyesület elnöke.

Az egyik kilátó a Csapói Holt-Tisza partján található szigeten épül, melyen korábban is volt egy népszerű madármegfigyelő torony. Az új kilátó a fáktól kicsit távolabb, a nádasban kap helyet, így láthatóvá válik majd az egész Poroszlói-medence és a Csapói Holt-Tisza. Az egyesület ezen a szigeten már el is készítette az új stéget, ami lehetővé teszi a kikötést.

Látványterv az egyik kilátórólForrás: Békatutaj Egyesület

A másik kilátó az újlőrincfalvi Neptun kikötőhöz és a Ravasz-háthoz közel, egy hínárral benőtt kis öbölben kap helyet. A kilátó különlegessége az lesz, hogy nem szárazföldön áll majd, a vízi járművekkel közvetlenül a kilátó alatt lehet majd kikötni. Mindkét kilátó kilenc méter magas lesz, vörösfenyőből készül, és a tervek szerint a 2021-es szezonban ingyenesen látogathatja mindenki.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek