Ismét egy eddig soha nem látott madárfaj bukkant fel hazánkban

  Éppen egy hete számoltunk be arról, hogy egész Közép-Európában igazi ritkaságnak számító, itthon pedig még sosem látott trombitás sivatagipintyet fotóztak Akasztó mellett. Most pedig újabb olyan madárfajnak lehettek néhányan a szemtanúi, amelynek ez az első hazai előfordulása.

  A déli geze hozzánk legközelebb Csehországban szokott felbukkanni, hazánkban ez az első ilyen észlelés - illusztrációForrás: aigledayres/Wikipedia

  Szombaton Ócsán gyűrűztek meg egy déli gezét, ami sajnos a későbbiekben már nem került elő, így csak a gyűrűzés résztvevői láthatták - írja a birding.hu.

  Ez a kismadár Dél-Nyugat Európában és Észak-Nyugat Afrikában él elsősorban, telelni a szubszaharai térségbe vonul. Három-öt tojást rak fákon vagy bokrokon épített fészkébe. Főleg rovarokkal táplálkozik, de olykor bogyókat is fogyaszt – olvasható az angol Wikipédia szócikkében.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek