Itthon megalakult a Nemzeti Állatvédelmi Tanács

Nagy István agrárminiszter a Nemzeti Állatvédelmi Tanács keddi alakuló ülésén beszélt arról, hogy a témakört széles társadalmi együttműködés övezi: a Nemzeti Állatvédelmi Tanács létrehozását a kitöltők 96,4 százaléka tartotta célszerűnek.

Az állatok jóléte és védelme a cél - illusztrációForrás: Amaya Eguizabal/Pixabay

Az eseményen a miniszter kiemelte, a magyarok felelős gondolkodását, az élővilág iránti tiszteletét tükrözi, hogy több mint negyedmillióan vettek részt a kormány által indított állatvédelmi online párbeszédben. Hozzátette: az állatvédelem jelentős hányadát teszi ki annak a munkának és szemléletváltásnak, ami a biológiai sokféleség megőrzését, az ökológiai rendszerek megóvását, a fenntartható gazdálkodásra épülő, versenyképes termelést szolgálja.

A kitűzött célok sorából kiemelte, hogy a magyar állatvédelem Európa élmezőnyébe tartozzon és az állatvédelem jelentősen előmozdítsa a klímapolitika sikerét.

A miniszter emellett fontosnak tartja, hogy a Nemzeti Állatvédelmi Tanács munkájával döntően hozzájáruljon a mindinkább élhető környezet és a versenyképes magyar vidék megteremtéséhez – olvasható a kormany.hu weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek