Tiszakavics néven épül négycsillagos hotel és rehabilitációs központ Szolnokon

Százötvenöt szobás, háromemeletes, négycsillagos wellness, sport-, konferencia szálloda és rehabilitációs központ épül Szolnokon a Holt-Tisza partján – írja az MTI.

A beruházás a tervek szerint jövő nyáron indul és 2023 nyarán ér véget. A Tiszakavics elnevezésű komplexum hasznosítja majd a megújuló energiaforrásokat, a geotermikus- és a napenergiát is, megfelel a fenntartható fejlődés követelményeinek. A bejelentett négycsillagos szuperior szálloda a Holt-Tisza partján épül, amely egy tizenhat kilométeres holtág, ahol tizenöt ország sportolói készülnek olimpiára és világbajnokságra kajak-kenu sportágban.

A Tiszavirág híd kerékpárúttal ellátott gyaloghíd Szolnokon, amely a belvárosi Tiszai hajósok terét köti össze a Tiszaligeti Termálstrand főbejáratávalForrás: titkosjanos / Shutterstock

A 17 ezer négyzetméteren épülő szálloda 155 szobájából 123 kétágyas lesz, a többi pedig lakosztály. A mintegy ezer négyzetméteres konferenciaközpont 300-350 ember befogadására lesz alkalmas. Többek között épül egy közel háromezer négyzetméteres wellness-központ is. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek