Különleges úszó falu épül Abádszalókon

A vízparti telkek, úszó házak és lakóhajók iránti kereslet felfelé ívelő pályát mutat az utóbbi időszakban, ezért is döntött úgy az Abádi Kikötő tulajdonosa és a Home System Europe Kft., hogy egyedülálló projekt keretében 17 darab úszó házat épít, melyekből az első 10 már idén júniusban elkészül.

Forrás: uszohazak.eu

A vízhez közeli lakóegységek megkérdőjelezhetetlen előnye, hogy az ember távol tudja magát tartani a stressztől, ami hatványozottan igaz akkor, amikor a többség otthonról, home office-ban végzi a munkáját.

A lakóegységeket napelemekkel szerelik fel, melyek napközben folyamatosan termelik az áramot a munkaakkumulátorokba, és egy inverteren keresztül kapcsolódnak a rendszerhez, így látják el a házat elektromos árammal. Az ilyen létesítményeknek alacsony a károsanyagkibocsátásuk, a szendvicspanel falazatnak köszönhetően pedig kiváló a hőtartóképességük, így még a legmelegebb nyári napokon sem forrósodik fel a lakótér. Az ingatlanok télen is lakhatók, mert a fűtés is megoldott bennük.

Farkas Miklós, az uszohazak.eu munkatársa elmondta, összesen 17 darab ház épül, melyek mindegyike cölöpökön áll. Ezeken árvízkor fel tudnak úszni, annak levonulásakor pedig visszaülnek a cölöpökre, tehát száz százalékosan biztonságosak. Az ingatlanok négy méretben készülnek: 40, 48, 60 illetve 76 négyzetméteresek. Külsőre pedig két típust különböztetnek meg, az ívelt tetős és a skandináv koncepciót.

Forrás: uszohazak.eu

Az abádszalóki úszó faluban jelenleg az infrastruktúra és a partszakasz kiépítése zajlik, de két héten belül megkezdődik az első cölöpök leverése is. A cél az, hogy egy hónap múlva rákerüljön az első ház szerkezete az oszlopokra és a tervek szerint június 30-ig az első tíz épület elkészül.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek