90 magyar településen kapcsolják le a villanyt ma este

A Föld órája kezdeményezést a WWF hívta életre 2007-ben, Ausztráliában. Minden év márciusának utolsó szombatján (vagy egy héttel előbb, ha nagyszombat arra a napra esik) arra kérik a háztartásokat és a vállalkozásokat, hogy kapcsolják le a nem létfontosságú lámpáikat és elektromos berendezéseiket egy órára, hogy ezzel is felhívják a figyelmet az éghajlatváltozás elleni cselekvés szükségességére. A kezdeményezés 2008-ban vált nemzetközivé.

Forrás: eggeegg/shutterstock.com

Az idei Föld órája jelmondata: "Kapcsolj le, de tartsd nyitva a szemed!" arra utalva, hogy a világ legnagyobb önkéntes akciója egyre inkább a természeti értékekre és azok megóvására, a fenntartható életmódra helyezi a hangsúlyt. 

Az idei akcióhoz eddig az alábbi magyar települések jelezték csatlakozásukat: Alsómocsolád, Aszód, Bánd, Bejcgyertyános, Békéscsaba, Berkesd, Bicske, Bocskaikert , Bödeháza, Bodrog, Bonyhád, Budajenő , Budaörs, Budapest, Darnózseli, Debrecen, Demecser, Eger, Érd, Erdőkertes, Esztergom, Gyömrő, Gyöngyös, Győr, Gyula, Hajdúnánás, Hajdúszoboszló, Halásztelek, harka, Hódmezővásárhely, Jászfényszaru, Kaposvár, Karakószörcsök, Kecskemét, Kemecse, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas , Kiskunlacháza, kiskunmajsa, Komárom, Komló, Körmend, Lajosmizse, Lesencefalu, Lórév, Martonvásár, Mezőtúr, Mindszent, Miskolc, Mohács, Nagykálló, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Örkény, Örményes, Orosháza, Pápa, Papkeszi, Pázmánd, Pécs, Pilis , Polgár, Pusztaszabolcs, Pusztavacs, Ráckeve, Rád, Sárisáp , Sopron, Szajol, Szeged, Székesfehérvár, Szentgotthárd, Szigetszentmiklós, Szirmabesenyő, Sződliget, Tarjánpuszta, Tata, tatabánya , Telki, Tiszakécske, Tiszatarján, Tököl, Törökbálint, Újfehértó, Újkígyós, Vác, Valkó, Várvölgy, Vép, Veszprém.

Ugyanakkor egyénként is regisztrálhat a WWF oldalán található linken az, aki vállalja, hogy március 27-én 20:30-tól egy órára leoltja a világítást, és kikapcsol otthon minden elektronikus berendezést, ezzel fejezve ki a támogatását a természeti értékek megóvása iránt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek