Fehér szarvast fotózott egy túrázó a Mátra közelében

  A Turista Magazin talált arra a Facebook-bejegyzésre, amelyben egy nem mindennapi találkozásról ír egy olvasójuk. Tarnóczi Fédra épp Mátraverebély felé tartott autójával, a település melletti Szentkútra, amikor egy tisztáshoz érve, tőle 5-6 méterre megpillantotta a különleges társaságot: négy dámszarvasbikát, köztük egy fehéret. Fédra gyorsan megállt és előkapta fényképezőgépét, hogy megörökítse a fehér szarvast, amelyről már hallott korábban, hogy van egy a környéken, de még sosem találkozott vele.

  Két évvel ezelőtt egy hasonlóan ritkaságnak számító hófehér, alig pár hónapos rénszarvasról számoltunk be, amelyet egy norvég fényképész örökített meg egy véletlen találkozás alkalmával a vadonban. A különleges állat a fák közül merészkedett elő barna színű anyjával, majd békésen modellt állt a kamerának. A borjú fehér színe ellenére nem albínó, csupán egy ritka genetikai mutációnak köszönheti egyedi kinézetét:

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!