Rejtélyes új csúcskő bukkant fel a Kékesen

Akár egy új Netflix-sorozat is kezdődhetne azzal a rejtélyes esettel, ami Magyarország tetején, a Kékesen történt a Kékes Online szerint (mi a Sokszínű Vidéken leltünk a sztorira). Az évtizedek óta a hegy csúcsát jelző piros-fehér-zöld kőtömb társat kapott, valaki néhány méterre tőle elhelyezett egy új csúcskövet.

Megkérdeztek még rejtélesebb illetékeseket is, akik azt mondták, az új kőnek nincs köze a régi magassághoz, ugyanis a hegy sokáig 1015 méteres volt. Ez is rejtélyes. Ahogy rejtély az is, hogyan jutott fel az új kő a csúcsra.

Kékestető hótakaró alattForrás: Kékestető Hivatalos Oldala / facebook.com

Az új kő talapzatára (természetesen rejtélyes) tábla került, amit sajnos a Kékes Online fotóján nem lehet kisilabizálni. Ellenben az egyik kommentelő azt írta, egy autómárka hekkelős reklámja lehet az új csúcskő, a kis táblára pedig ez van írva (az utolsó mondattól eltekintünk, az mégis csak direkt reklám a márkának):

Az 1014 méteres Kékes valaha 1 méterrel magasabb volt, de amikor hazánk másik mérési rendszerhez csatlakozott, a csúcs alacsonyabb lett. Egy hegyet nem lehet megemelni, de kitartással, kemény munkával és megfelelő eszközzel bármi lehetséges. Így lett a Kékes újra 1015 méteres. (...)  

A 24.hu cikke emlékeztet rá, a Kékestető klimatikus gyógyhellyé van nyilvánítva (1963 óta), a kilátó panorámája pedig egyedülálló. Az 1015 méteres csúcsok csúcsát évtizedek óta egy piramis alakú, nemzeti színűre festett kő jelzi. Vagyis most már kettő.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek