Csodacserje nő a Debreceni Állatkert Pálmaházában

  A Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark ugyan tavaly november 11 óta átmenetileg nem látogatható, az élet továbbra is burjánzik benne. Az újranyitást követően a látogatók is megcsodálhatják majd a park állatait, a növények szerelmesei pedig a Pálmaház terráriumaiban és aljnövényzete között találkozhatnak olyan egzotikus növényekkel, mint ez a különleges kroton (Codiaeum variegatum) vagy csodacserje, ami Dél-Ázsia, India és Indonézia esőerdeiben honos. Virágzatát apró, jelentéktelen virágok alkotják, viszont a növény díszét vibrálóan élénk színű és változatos formájú levelei adják.

  A tűz színeiben pompázik ez a különleges növényForrás: Dr. Nagy Gergely Sandor/Dr. Nagy Gergely Sandor

  A kereskedelemben a csodacserje különböző változatait forgalmazzák, melyek külseje sokszor egymástól nagyon eltérő. A levelek lehetnek kerek formájúak, a fűzfa levelére emlékeztetően hosszúkásak, vagy akár tölgylevél formájúak is. Szinte megszámlálhatatlan színváltozata létezik: levelei a sárga, narancs, zöld, piros és bordó különféle árnyalataiban pompáznak, de találkozhatunk egészen különleges, bézs és zöld színű variációkkal is. A fiatal növények levelei még világoszöldek, később nyerik el tarka színezetüket a megfelelő fénymennyiség hatására – olvasható a Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark Facebook oldalán.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!