Time-lapse videókon láthatjuk, hogy a növényeink sem mozdulatlanok

  Bár a felületes szemlélő számára nehezen észrevehető, de a növények mozognak a nap folyamán. Igaz, hogy a talajhoz vannak kötve, de a leveleikkel, száraikkal folyamatosan igazodnak a változó fényviszonyokhoz.

  SzobanövényMagali Merzougui/unsplash

  Biztos mi is jártunk már úgy, hogy a délelőtt még csukva lévő levelet délutánra nyitva találtuk. Ezt a mozgást legjobban time-lapse videókon figyelhetjük meg, és erre számos példát lehet találni az internetenet - tudtuk meg a My Modern Mettől.

  Az egyik videó egy @Melora_1 nevű felhasználó Twitterén jelent meg, melyen különféle zebralevél fajok levelei emelkednek és süllyednek, miközbe egy órán figyelhetjük az idő múlását. E fajok jellemzője, hogy este, amikor csökken a fény intenzitása, leveleik felemelkednek, mintha kezeiket összekulcsolva, az ég felé fordulva imádkoznának. E miatt hívják őket imádkozó növényeknek is.

   

   

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!