Nézze meg ezt a gyönyörű kisfilmet a hortobágyi legelőtavakról

Projektfilm készült a Legelőtavak élőhelykezelése a Hortobágyon című természetvédelmi pályázat eredményeiről - adja hírül a Hortobágyi Nemzeti Park Facebook-oldala.

Forrás: Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft./youtube.com

A LIFE projekt keretében a Hortobágyi Nonprofit Kft. és partnerei (köztük a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság) természetvédelmi célú legeltetést valósítottak meg a Hortobágy egyik legértékesebb, ám napjainkban nem kielégítően kezelt természeti területén, a legelőtavakon és azok közelében.

A pályázat fő célkitűzése volt, hogy a legelőtavakat sújtó veszélyeztető tényezőket felszámolja, és kedvező ökológiai állapotba hozza ezeket a vizes élőhelyeket. A 2014 óta zajló közös munka legfőbb eredményeit mutatja be ez a rendkívül színes projektfilm, melyben nyomon követhetik a területkezelés lépéseit, a természetvédelmi célú beavatkozásokat, a létrejövő, és a természetes állapotukhoz visszataláló egyedülálló élőhelyeket.

Szerepet kapnak őshonos háziállataink, védett növény- és állatfajok sokasága, és azok a tájképi, kultúrtörténeti, és néprajzi értékek, melyek oly különlegessé, és értékessé teszik a Hortobágyi pusztát - olvasható a Hortobágyi Nonprofit Kft. Facebook-oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek