Ez várhat arra, aki nem a kijelölt határátkelőkön közlekedik

  A járványügyi készültségi időszakban csak a kijelölt határátkelőhelyek vehetők igénybe - olvasható a rendőrség honlapján egy keddi és egy szerdai eset kapcsán, amikor tiltott határátlépés miatt öt emberre szabtak ki helyszíni bírságot.

  A Sopron-Klingenbach határátkelőForrás: AFP/Robert Jaeger

  A rendőrök kedd este a Pornóapáti-Deutsch Schützen közúti határátkelőhely közelében igazoltattak négy szombathelyi lakost. A férfiak focizni mentek Ausztriába, majd a fizikai határzárat megkerülve gyalog jöttek vissza Magyarországra. Szerda délelőtt Vaskeresztes térségében igazoltattak egy osztrák állampolgárt, aki "a fizikai határzárat traktorral megkerülve" jött át Magyarországra.

  Tiltott határátlépés miatt a rendőrök valamennyi esetben helyszíni bírságot szabtak ki. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a határellenőrzés ideiglenes visszaállításának időtartama alatt az országhatár (a schengeni belső határokon is) is kizárólag a megnyitott határátkelőhelyeken, nyitvatartási időben léphető át.

  Szabálysértés esetén a helyszíni bírság összege ötezertől ötvenezer forintig, hat hónapon belül újabb szabálysértés elkövetése esetén hetvenezer forintig terjedhet. Amennyiben szabálysértési eljárás indul, a pénzbírság legmagasabb összege százötvenezer forint lehet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!