Bébibumm a szomszédban: öt faj kicsinyei cukiskodnak a Palicsi Állatkerben

Számos kis jövevénnyel gazdagodott a szomszédos Vajdaság állatkertje. Mintegy öt fajnak született kicsinye a közelmúltban a Palicsi Állatkertben.

A pici deguktól kiakadnak a cukiságmérők - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: LejasblusaStudio

Degukölykök, lámacsikó, kis alpakák, antilopbébik és pici nyuszik fogadják a látogatókat. Minden kis jövevényen megakad a kirándulók szeme, mégis sokan a három degubébit tartják a legédesebbnek.

Az állatkert dolgozói azt tanácsolják a turistáknak, hogy érkezzenek már a reggel kilenc órai nyitásra, ha biztosan látni szeretnék az állatkert új lakóit, ugyanis a hűvösben még élénkek a kicsinyek. A délutáni forróságban viszont a legtöbben bevonulnak szüleikkel együtt pihenni.

Akik reggel érkeznek, az állatok etetésébe is beleleshetnek, amit rendszeresen mókás játék követ a legtöbb lakónál.  

Az említett állatkölykök mellett egy új fajjal is bővült a Palicsi Állatkert, egy tenyérnyi nagyságú afrikai csiga érkezett nemrégiben. Nemsokára őt is megnézhetik az érdeklődők.

A Palicsi Állatkert kapuja egyébként a járványügyi korlátozások ellenére is nyitva áll a látogatók előtt. A nyári szezonban munkanapokon és hétvégén reggel kilenc és este nyolc óra között lehet bent tartózkodni. A belépőjegy ára változatlan, a családi 800, a felnőtt- 300, a gyerek- és a nyugdíjas jegy 200 dinárba kerül - tudtuk meg a vajdasági Pannon RTV tudósításából.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek