Már Nyíregyházán is járják az utakat a nyitott tetős városnéző buszok

Budapest után első vidéki városként Nyíregyházán is megjelentek a City Sightseeing piros, emeletes autóbuszai. A nemzetközileg is attraktív városnak számító Nyíregyházára azért esett a választás, mert az elmúlt évek során a turisztika területén komoly növekedést tudott felmutatni – tudtuk meg a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. sajtóközleményéből.

Az utasokat guide kíséri, aki a város nevezetességeiről is tájékoztatást nyújtForrás: Trifonov Éva

 A City Sightseeing franchise hálózata 1999-ben alakult Sevillában, azóta Észak-Amerikától Európán és Ázsián át Ausztráliáig 35 ország 109 városában jelentek meg a többnyelvű idegenvezetést biztosító városnéző buszok, melyekről a legnagyobb nevezetességeknél lehet le- és felszállni.

Nyíregyháza  tíz év alatt megduplázta a városba érkező turisták számát és a 120 ezer lakosú város tavaly 254.000 vendégéjszakát könyvelhetett el.

Igaz, a járvány az egész turizmusnak nagy veszteségeket okozott, a Nyíregyházi Állatpark, a sóstói fürdőkomplexum, valamint a tavaly felújított Sóstói Múzeumfalu ismét vonzza a turistákat. 

 

A városnéző autóbusz augusztus 20-tól rendszeresen közlekedik Sóstó és a belváros közöttForrás: Trifonov Éva

„A Hop-On Hop-Off busz felfűzi a város fontosabb turistalátványosságait és helyi nevezetességeit, biztosítva a szabad fel-leszállást."

A járat 13.30-tól óránként indul a Nyíregyházi Állatpark elől, a város nevezetességeiről idegenvezető mesél.

A buszra a város több pontján lehet jegyet váltani, a 24 órás jegy megvásárlói egy belvárosi sétán is részt vehetnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek