Egyre többen utaznak maszk nélkül, ezért szigorít a Volánbusz

A távolsági autóbuszokon is kötelező a száj és az orr eltakarása, erre a buszvezetők és az ellenőrök is felhívják az utasok figyelmét. Az elmúlt időszakban azonban egyre többen utaznak maszk nélkül, ezért a következő hét folyamán a nagyobb autóbusz-állomásokon a rendőrség is ellenőrzi, hogy az utasok betartják-e a közegészségügyi előírásokat, például a maszkviselés kötelezettségét - derül ki a cég sajtóközleményéből.

Takarítás a buszonForrás: Soos Botond/Volánbusz

A Volánbusz folyamatosan fertőtleníti autóbuszait, létesítményeit, és ellátja munkatársait a szükséges védő- és fertőtlenítőeszközökkel. A veszélyhelyzet kihirdetése óta csaknem 125 ezer liter felületfertőtlenítő szer fogyott, emellett a cég 60 ezer törlőkendőt, 320 ezer kesztyűt, 14,5 ezer védőszemüveget és több mint 1600 overallt biztosított munkatársainak a takarításhoz.

Kézfertőtlenítőből, fertőtlenítő hatású folyékony szappanból különböző kiszerelésekben több mint 37 ezer litert helyezett ki munkavállalóinak a társaság, a szájmaszkokból eddig több mint 293 ezret osztott ki. A Volánbusz emellett 700 érintésmentes kézfertőtlenítő-adagolót telepített állomásaira országszerte.

A vállalat ózonos fertőtlenítéssel bővítette eszköztárát, június óta 58 ózongenerátor gondoskodik a mintegy 6500 jármű rendszeres fertőtlenítéséről. Az új készülékekkel naponta csaknem 350 autóbuszt kezelnek, 20 nap alatt a teljes járműállomány sorra kerül.

Ózonos fertőtlenítésForrás: Soos Botond/Volánbusz

A közlekedési társaság továbbra is arra kéri utasait, hogy inkább elektronikusan vásároljanak jegyet vagy bérletet, láz és meghűléses tünetek esetén pedig ne vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek