Zürich felé már felújított hálókocsikban utazhatunk

Elkészült az első felújított CAF hálókocsi, ami először Zürich felé közlekedik a Kálmán Imre-Wiener Walzer EuroNight szerelvény részeként, július 24-én estétől - adja hírül a MÁV sajtóközleménye.

Forrás: Molnar Zsolt/MÁV

Korábban már a kilencből öt fekvőhelyes és a szintén kilencből hét étkezőkocsi újult meg, a második hálókocsi várhatóan szeptemberre készül el, a további kocsik műszaki és esztétikai megújítása pedig folyamatosan zajlik.

Immár lehetőség van a vezeték nélküli internetelérésre, emellett új, ledes olvasólámpákat, érintésvédelemmel ellátott 230 V dugaszolóaljzatokat és USB csatlakozókat, valamint az utastájékoztatáshoz szükséges új hangszórókat is beépítettek. Megvalósult a kocsik közötti ajtók szinkronműködtetése és mágneskártyás biztonsági zárrendszer beépítése a fülkékben – utóbbiban a mosdók is egységesek már, új tükrökkel a válaszfalon és a pipereszekrényen.

Forrás: Molnar Zsolt/MÁV

A vasúttársaság saját forrásából elkészülő hat járművéből az utolsó 2022 első felében állhat forgalomba. A járművek korszerűsítésének költsége kocsinként összesen nettó 140 millió forint.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek