Még rovarhotel is épült a Városliget melletti új kertben

  A Liget Budapest Projekt keretében, 2019 májusában elkészült az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ épülete a Városliget melletti Szabolcs utcában, az egykori kórház területén. Az épületek mellé és köré telepített több mint egyhektáros új parkot most végre birtokba vehették a látogatók.

  A Bókay-kert, mögötte pedig a látogatóközpontForrás: Szigetvary Zsolt / Liget Budapest

  Az intézménykomplexumban restaurátor-műhelyeket, raktárakat, kutatószobákat és irodákat találni, illetve itt működik majd a Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet és egy tájba illő látogatóközpont is.

  Ezek köré az épületek köré telepítettek egy 13 ezer négyzetméteres parkot, amit Bókay-kertnek kereszteltek el. A kertet, ahol 132 fa és 5900 cserje kapott helyet, 7 és 19 között bárki használhatja. A sétálók kényelmét padok, kerékpártárolók szolgálják, de madáretetőket és -itatókat, illetve úgynevezett rovarhoteleket is kihelyeztek a kertben – olvasható a Turizmus.com oldalán.

  A területet Bókay János magyar orvos- és sebészdoktor, szemészorvos, gyermekgyógyász, egyetemi tanár, a korszerű magyar gyermekorvoslás megteremtőjéről nevezték el.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!