A jubileumi évben több ház csatlakozott a fővárosi kezdeményezéshez, mint eddig

A 10. Budapest100 eseményét – a hivatalos Facebook posztok és a Budapest100 honlapja szerint, most már biztos, hogy ősszel tartják meg. A pontos időpont pedig szeptember 19-20. lesz. Bár sok érdeklődő felvetette, hogy ugyanekkor rendezik meg az Ünnepi Könyvhetet is – amiről korábban már itt az oldalon is hírt adtunk – a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) jelezte, hogy már felvették a kapcsolatot a könyvhét szervezőivel és igyekeznek összehozni egy olyan együttműködést, ami erősítené mindkét eseményt.

Nyúl utca, a Hűvösvölgy irányábaForrás: Travelo.hu / Fillinger

Ennek köszönhetően a jubileumi évben minden eddiginél több ház és közösség életébe pillanthatnak majd be a programokhoz csatlakozók. Mivel a Budapest100 a közösségek és a város ünnepe, ezért a hétvégén közelebb kerülhetnek egymáshoz az ismeretlen ismerősök, a szomszédok és a sokfelől érkező kíváncsi városlakók.

A Budapest100 2016 óta tematikusan igyekszik végigvezetni az embereket a városon. Az első ilyen évben a pesti Nagykörút volt a helyszín és téma. Azóta pedig minden évben új tematikával készülnek. 2017-ben a Rakpart, 2018-ban pedig a Terek kapták a főszerepet.

A Nyúl utcai ház mansardjaForrás: Travelo.hu / Fillinger

A bejárható házak és séták pontos programjára még egy kicsit várni kell, de az információk folyamatosan frissülnek az esemény Facebook oldalán, ahol azt is jelezték a szervezők, hogy a szükséges egészségügyi előírásokat ezen a rendezvényen is betartják majd, hogy mindenki biztonságban érezze magát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek