Lakossági bejelentés: Medvét láttak a Normafán

Lakossági bejelentés érkezett a Pilisi Parkerdő Zrt-hez, hogy csütörtök este a Jánoshegyi és Tündérhegyi utak elágazásánál egy medvét és annak bocsát látták az erdőbe bemenni – olvasható a XII. kerületi önkormányzat Facebook-oldalán.

A Hegyvidéki Önkormányzat arra kér mindenkit, hogy a Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézmény kezelésében lévő területen fokozott figyelemmel járjanak el, amíg a szakemberek ellenőrzik a bejelentés valóságtartalmát.

A fotó csak illusztrációForrás: WWF/wikipedia.org

A Pilisi Parkerdő és Normafa Park szakemberei szerint kevés az esély arra, hogy a bejelentő valóban medvéket látott, de mivel száz százalékig ez nem zárható ki, arra kérik a kirándulókat és a környék lakóit, hogy ha medve jelenlétére utaló jeleket látnak, jelentsék a 06 20 499-1111 telefonszámon, vagy a bejelentes@normafapark.hu e-mail címen.

A fotó csak illusztrációForrás: Susanne Jutzeler/Pixabay
Egy medvecsalád már kóborolt Nógrádban!
Május közepén hasonló eset történt, csak akkor a rendőrség értesítette a környék lakóit, hogy az Etes és Ságújfalu között lévő erdős területen egy anyamedve és három bocs tűnt fel. Valószínűleg ugyanaz a medvecsalád bukkanhatott akkor fel, amely már április közepén is feltűnt a környéken, méghozzá Pásztó közelében. A családról a nyikom-bérci Gortva birtok közelében készítettek vadkamerás felvételt. Akkor a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága megállapította, hogy Pásztó külterületén valóban járhat medve, és figyelmeztette az embereket arra is, mit tegyenek, ha medvével találkoznak. (A medvéket később Szilvásvárad közelében is látták).
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek