Ideiglenes járványügyi menetrendet vezet be a Volánbusz

Június 20-tól változik a Volánbusz egyes távolsági járatainak menetrendje. Első lépésben a Budapest–Szeged–Szabadka, a Budapest–Eger és Budapest–Nagykanizsa viszonylaton lépnek életbe járványügyi menetrendek az utasok változó igényeihez, valamint a vasúthálózat elsőbbségéhez alkalmazkodva - adja hírül a cég sajtóközleménye. 

Forrás: Kemenymate/wikipedia.org

A járványügyi korlátozások feloldása után újjászervezik a buszközlekedést, ennek jegyében például felülvizsgálják a vasúttal párhuzamosan futó távolsági autóbuszjáratokat. Az így felszabaduló járműveket a vidéki Magyarország közlekedési lehetőségeinek javítására használják fel.

Budapest és Szeged között megszűnik az autóbusz-közlekedés, a továbbiakban a vasúti közszolgáltatás biztosítja a kapcsolatot a csongrád-csanádi megyeszékhely és a főváros között. A Szeged–Szabadka viszonylaton továbbra is igénybe vehetők az autóbuszok. Budapest és Eger között vasárnap kivételével mindennap kettővel kevesebb járat indul; péntekenként további néggyel csökken ez a szám, egy járatpár pedig meghosszabbított útvonalon, Kazincbarcika és Budapest között közlekedik.

A főváros és Nagykanizsa között is változik a menetrend. A kora reggeli és a késő esti időszakban vasúttal lehet utazni a két város között, módosul egyes járatok indulási ideje, és megszűnik négy expresszjárat. A változásokról részletesen a Volánbusz honlapján tájékozódhatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek