Tízhónapnyi szünet után ismét látogatható az észak-balatoni vár

  A felújítások miatt szeptemberben zárta be kapuit az egyébként egész évben látogatható, az utóbbi években évi 140-150 ezer látogatót vonzó Szigligeti vár. A részleges rekonstrukció a járványügyi helyzet miatt nem készülhetett el júniusra, de a vár megnyitása mellett is tovább folyik majd a munka egyes részeken - adja hírül az MTI.

  Forrás: Jiří Novotný/pixabay.com

  A Várfesztivál és a Várkapunyitó ünnepség idén elmaradt, de a további rendezvényeket, hagyományőrző napokat, koncerteket szeretnék megtartani. A belépő árai 25 százalékkal emelkedtek a tavalyihoz képest, így idén ezer forint lesz egy felnőtt jegy. 

  A módosított határidő szerint jövő év április elsejéig kell befejezni a rekonstrukciót, ennek eredményeként a Szigligeti vár új, egyedi élményt nyújtó turisztikai elemekkel is bővül, és modern  látványelemekkel gazdagított, interaktív kiállítás is nyílik benne.

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!