Kezdőknek is hasznos a budapesti bringaútvonalakat mutató legújabb térkép

Két keréken bejárható budapesti bringaútvonalak térképét állította össze a Magyar Kerékpárosklub. A térkép kijelölt kerékpáros útvonalakat, kevésbé ismert természeti, építészeti, kulturális látnivalókat fűz fel Kelet-Pesttől a Normafáig, az északi M0-ás hídtól a déli M0-ás hídig. A Budapest Bringakörök térképén a zöldben és a Duna mentén vezető kerékpárosutak mellett már az új bringasávok is láthatók.

Forrás: Yulia Grigoryeva / Shutterstock

A bringakörök gyakorlásnak is jók, hiszen többféle biciklibarát megoldást lehet rajtuk kipróbálni a kerékpársávoktól elválasztott kerékpárutakon át a forgalomcsillapított utcákig. Az útvonalak nagy része egymásba fűzhető, és átlagos városi biciklivel, akár családosan is bejárható – olvasható a szerkesztőségünkbe érkezett közleményben. Több útvonal érinti a Kortárs Építészeti Központ Budapest 100 programjában résztvevő házakat, a legérdekesebbeket térképen is jelölték, ezekre kattintva számos érdekességet lehet megtudni róluk.

A különféle színekkel jelölt útvonalakra vagy pontokra kattintva azok leírásait lehet elolvasni, de érdemes a térképbe belenagyítani is, mert több útvonal részben fedi egymást. Az olyan különböző rétegek, mint a Városi túrák kezdőknek, a Külvárosi túrák, a Budapesti Zöldutak vagy a Budapest 100 útvonalai tetszés szerint ki és bekapcsolhatók.

Kezdő kerékpározóknak szintén hasznos lehet a Kerékpárosklub Kisokosa, amelyben szabályokról és tanácsokról is olvashatnak a bicikliválasztástól kezdve a forgalomban haladásig.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek