Meseszép kisfilmben üzen a Diósgyőri vár

  Éppen egy hónappal ezelőtt adtunk hírt arról, hogy sajátos üzenettel világították meg a Diósgyőri vár falát a dolgozók, hogy a maguk módján hívják fel a figyelmet az elmúlt hetek talán legfontosabb üzenetére: #maradjotthon #akiralyisitthonvan. Most újabb meglepetéssel, egy kisfilmmel készültek, amellyel ismét üzenni szeretne a Diósgyőri vár. A film miskolci alkotói az első hívó szóra csatlakoztak, hogy segítsenek megmutatni a Bükk ölelésében fekvő középkori palota, a kultúra és a történelem értékeit.

  Egy hónappal ezelőtt így üzentekForrás: Tóth György/Diósgyőri vár

   Az elkészült művel igyekeznek reményt sugározni és rávilágítani arra, hogy most lehetőségünk van olyan értékeket felfedezni, amelyek eddig talán rejtve maradtak előttünk. A lezárások során előtérbe került értékek pedig jó lenne, ha velünk maradnának akkor is, ha majd minden a régi lesz. 

  A királynék vára továbbá a kultúra támogatására kéri a látogatókat. Arra buzdít mindenkit, aki teheti, vásárolja meg most online várbelépőjét, amely a vásárlástól számított 15 hónapig érvényes.

  Ez az összeg a jelenlegi helyzetben nagy segítséget jelent, emellett arra ösztönözi a vár dolgozóit, hogy készüljenek a jövőbeni élményekre, lelkesedéssel várják az időt, amikor a látogatók újra felfedezhetik a várat. Érdemes lesz. Nézzék milyen gyönyrűen mutatják meg a látnivalókat a kisfilmben!

   

  A film szövegét Papp Endre, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze tolmácsolta. A forgatást és vágást pedig a miskolci Vision Stúdió végezte, aki a Diósgyőri vár több filmjét is jegyzi. A várat és a Bükk természeti környezetét bemutató képsorok arra ösztönöznek, hogy nyerjünk erőt ebből az időszakból, hiszen hamarosan felfedezhetők lesznek a középkori vár olyan kincsei, amelyekre érdemes lesz újra rácsodálkozni – tudtuk meg a Diósgyőri vár sajtóközleményéből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek