Nézzék, ki üzent fényfestéssel a diósgyőri várból!

Sajátos üzenettel világították meg a Diósgyőri vár falát a dolgozók, hogy a maguk módján hívják fel a figyelmet az elkövetkezendő hetek talán legfontosabb üzenetére: #maradjotthon #akiralyisitthonvan. A vasárnap esti különleges fényfestést az ég felé mutató fénysugarak is kiegészítették. Gregovszki Gábor (Gabeetoo) grafikusművész és fényfestő önkéntes munkában vett részt a vár dolgozóival együtt a meglepetés előkészítésében és lebonyolításában.

Diósgyőri vár / Facebook

A látványosságot megelőzte egy sejtelmes videóüzenet még a hétvégén, amelyben Johanna udvarhölgy, a vár népe képviseletében továbbította Nagy Lajos király üzenetét. Vasárnap este azonban már bárki láthatta a meglepetést a világhálón keresztül. A Diósgyőri vár népe a következő hetekben is a közösségi médiában videó- és cikksorozattal igyekszik az érdeklődőknek betekintést engedni egy középkori vár életébe – olvasható a szerkesztőségünkbe érkezett közleményben.

Forrás: Tóth György

"A különleges fényfestéssel és az ég felé mutató fénysugarakkal szeretnénk megmutatni, hogy a vár a kultúra és az értékeink szimbólumaként ebben a nehéz időszakban is a reményre és a kitartásra biztat" – idézi a közlemény Novák Irént, a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. ügyvezetőjét.

Forrás: Tóth György / Diósgyőri vár

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek