Táblán dugókkal üzennek a paloznakiaknak, hogy maradjanak otthon

A paloznaki önkormányzat a 2016 óta működő offline üzenőt is beveti a koronavírus járvánnyal kapcsolatos kommunikációban, hogy a falu állandó lakosait és az üdülőtulajdonosokat otthonmaradásra bírja – írja cikkében a Balatontipp.

Forrás: Győrffy Árpád / Balatontipp

Négy évvel ezelőtt még Boda Balázs festőművész javaslatára helyezték ki a fatáblát a Szent József-ház egyik használaton kívüli ajtónyílásában, azóta pedig bárki kedve szerint üzenhetett bárkinek vele a mintegy ötszáz, betűt és szóközt ábrázoló dugó újrarendezésével.

A jelenlegi veszélyhelyzetben azonban új értelmet nyert ez az offline üzenőfal: ám ezúttal csak a legfontosabb üzeneteket a Maradj Otthon! Moss kezet! Tarts három lépés távolságot! szeretné az önkormányzat eljuttatni mindenkihez, ezért a többi betűt és a szóközöket elzárták.

Paloznaki Jazzpiknikes hangulatfotó még 2018-bólForrás: Paloznaki Jazzpiknik

Czeglédy Ákos polgármester a Balatontippnek arról is beszélt, hogy az állandó lakosok mellett sok nyaralótulajdonos tölti Paloznakon a kijárási korlátozás időszakát, ezért az önkormányzat nekik is igyekszik segíteni, hogy minél könnyebben vészeljék át ezt a helyzetet. Mivel a hegyoldalban lévő ingatlanokat cím alapján nem mindig egyszerű megtalálni, azt javasolták nekik, hogy internetes vásárlás esetén az önkormányzati hivatalt jelöljék meg szállítási címként. Azt a futárok könnyen megtalálják, és valódi címzettek pedig ott már könnyen átvehetik a megrendelt dolgokat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek