A Google elárulja, hogyan változott a mozgásunk a járvány hatására

  A Google közösségi mobilitási jelentést adott ki arról, hogy hogyan változott az emberek mozgása a járvány hatására. A statisztika földrajzi bontásban mutatja be a tendenciákat, különféle kategóriákban, mint a kiskereskedelem és a szabadidő, az élelmiszerboltok és gyógyszertárak látogatása, a parkok, a megállók, a munkahelyek és a lakóépületek forgalma.

  Forrás: Petey21/wikipedia.org

  A közösségi mobilitási jelentéseket úgy alakították ki, hogy megfeleljenek az adatvédelmi protokolloknak és a magánélet védelmének, tehát személyes azonosításra alkalmas információk, például az egyes egyének tartózkodási helye, kapcsolati hálója vagy mozgása nem elérhető.

  A jelentésekben szereplő betekintést azoknak a felhasználóknak az aggregált, névtelen adataiból hozzák létre, akik bekapcsolták a Helyelőzmények beállítást valamelyik eszközükön, ez az opció alapértelmezés szerint ki van kapcsolva.

  Ezek a jelentések korlátozott ideig állnak rendelkezésre, addig, amíg a közegészségügyi tisztviselők hasznosnálni tudják őket a járvány megfékezésében.

  A magyar összesítésen azt látjuk, hogy az éttermek, kávézók, plázák, múzeumok, könyvtárak és mozik látogatottsága 66%-al esett vissza a megszokotthoz képest, míg bevásárolni, sőt, gyógyszertárba is kevesebbszer járunk, méghozzá 43%-al. A parkok és közterek látogatottsága ezzel szemben csak 7%-al csökkent. A közlekedési állomásokat 53%-al kevesebbszer érintjük, míg a munkahelyekre 32%-al kevesebben járnak. Ezzel szemben a lakóövezetekben 10%-al többet mozgunk. A jelentésben az adatokat megyei bontásban is láthatjuk, angol nyelven.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!