A Google elárulja, hogyan változott a mozgásunk a járvány hatására

A Google közösségi mobilitási jelentést adott ki arról, hogy hogyan változott az emberek mozgása a járvány hatására. A statisztika földrajzi bontásban mutatja be a tendenciákat, különféle kategóriákban, mint a kiskereskedelem és a szabadidő, az élelmiszerboltok és gyógyszertárak látogatása, a parkok, a megállók, a munkahelyek és a lakóépületek forgalma.

Forrás: Petey21/wikipedia.org

A közösségi mobilitási jelentéseket úgy alakították ki, hogy megfeleljenek az adatvédelmi protokolloknak és a magánélet védelmének, tehát személyes azonosításra alkalmas információk, például az egyes egyének tartózkodási helye, kapcsolati hálója vagy mozgása nem elérhető.

A jelentésekben szereplő betekintést azoknak a felhasználóknak az aggregált, névtelen adataiból hozzák létre, akik bekapcsolták a Helyelőzmények beállítást valamelyik eszközükön, ez az opció alapértelmezés szerint ki van kapcsolva.

Ezek a jelentések korlátozott ideig állnak rendelkezésre, addig, amíg a közegészségügyi tisztviselők hasznosnálni tudják őket a járvány megfékezésében.

A magyar összesítésen azt látjuk, hogy az éttermek, kávézók, plázák, múzeumok, könyvtárak és mozik látogatottsága 66%-kal esett vissza a megszokotthoz képest, míg bevásárolni, sőt, gyógyszertárba is kevesebbszer járunk, méghozzá 43%-kal. A parkok és közterek látogatottsága ezzel szemben csak 7%-kal csökkent. A közlekedési állomásokat 53%-kal kevesebbszer érintjük, míg a munkahelyekre 32%-kal kevesebben járnak. Ezzel szemben a lakóövezetekben 10%-kal többet mozgunk. A jelentésben az adatokat megyei bontásban is láthatjuk, angol nyelven.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek