Dalban népszerűsítik a Siklósi várat

  Siklós a térség gazdasági és kulturális életének központja, méltán híres borairól, váráról és a városban található számtalan műemlékről. Az ott lakók büszkék megújult történelmi belvárosukra, hangulatos utcácskáira. Most videoklip is készült a Siklósi várról, melynek zeneszerzője, énekese a Siklósi Várkapitány, Szentgyörgyváry Péter, aki 2017 március 1-e óta áll a vár élén, a klipben a vár munkatársai szerepelnek – tudtuk meg a Siklósi vár sajtóközleményéből.

  A Siklósi várForrás: Anna Armbrust/Pixbay

  A dal célja, hogy felhívja a figyelmet Siklós és térségének érdekességeire, a Siklósi vár élő történelmére. Stílusával és hangszerelésével szeretné megszólítani a fiatal közönséget is, behívni őket a várba abban a reményben, hogy a történelmi látnivaló talán felkelti az érdeklődésüket a történelem iránt is. 

  A Siklósi vár kiállításai hosszú időt ölelnek fel az 1270-es évektől kezdve a II. világháborún át a jelenig. A vár eddig is szép eredményeket produkált, 2019 végére például már elérte a 100.000 főnyi látogatót. 

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Ezek is érdekelhetnek