Az elmúlt évek legszebb koreográfiáit láthatja a tavaszváró néptáncünnepen

  Tavaszváró néptáncos programok lesznek február utolsó hétvégéjén Budapesten, a Kárpát-medence különböző részeiről 1200 táncos gyűlik össze a programokra - adta hírül az MTI.

  Táncház - illusztrációForrás: Papp Agoston-Pappagos/Martin György Néptáncszövetség/Facebook

  A Martin György Néptáncszövetség rendezvénye különböző válogatásokkal búcsúztatja a telet és köszönti a megújulást a néptáncünnepen, ahol az előző évek legszebb koreográfiáiból állítják össze a műsort.

  Február 29-én a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban kezdődnek a programok, megrendezik a néptáncosok bálját, melyen 15 néptáncegyüttes lép fel, többek között Debrecenből, a felvidéki Nagyidáról és a fővárosból is érkeznek csoportok.

  Március 1-jén a Fölszállott a páva tavalyi gyermekévadának szereplői mutatkoznak be a Budapesti Operettszínházban. Délelőtt a gyermekek gálaműsorát, majd este a felnőttek produkcióit tűzik műsorra. Az autentikus népzenét mindkét programon az erdélyi szórványból, Magyarlapádról érkező néptáncegyüttes fogja szolgáltatni. Bővebb információk a szövetség honlapján találhatók. 

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!