Mesetér-látványtárral gazdagodott a Szennai Skanzen

  A pajtából kialakított mesetér-látványtárban berendezett tárlaton a disznóvágáshoz, a mezei és idénymunkákhoz, a fonáshoz, a pásztorkodáshoz, a tollfosztáshoz, valamint a katonasághoz kapcsolódó 258 régi tárgy kapott helyet. A skanzen gyűjteményéhez tartozó, a közlemúltban restaurált használati eszközöket először láthatja a nagyközönség - adja hírül az MTI.

  A Szennai SkanzenForrás: Nikl Gábor/commons.wikimedia.org

  A skanzen évi mintegy 21 ezer látogatója közül 9 ezer gyerek, ezért tartják fontosnak, hogy legyen olyan helyszín, amely segíti a közösségteremtést, a tematikus foglalkozások megtartását. Úgy vélik, a gyermekeknek érdemes megmutatni a mesék tárgyi világát is, hogy közelebbről megismerhessék a régen használt eszközöket, mint például a lóvakarót vagy perzselőt.

  A több mint négy évtizede létrejött falumúzeum a talpas-favázas népi építészet emlékeit őrzi, a mostaniak mellett a skanzen további fejlesztéseit tervezik a jövőben, melyek között egy fogadóépület, egy kápolna és parkoló építése is szerepel.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!