A jövő héten ingyen és kedvezményesen nézhet filmeket

A Magyar Filmakadémia Egyesület a Nemzeti Filmintézet támogatásával 2020. február 26-29. közöttrendezi meg a Magyar Filmdíj 2020 – Magyar Mozgókép Szemlét, melynek programja immár nyilvános - derül ki a Corvin mozi honlapjáról.

Mozi - illusztrációForrás: Sebastian Gößl/pixabay.com

Idén összesen 114 filmalkotást neveztek az alkotók, melyek közül előzsűrik választották ki azt az 59, Magyar Filmdíjra jelölt alkotást, melyeket a rendezvény alatt a közönség nagy vásznon megnézhet. A Corvin moziban vetítik többek között a Valan, az Akik maradtak, a Drakulics elvtárs, a FOMO – Megosztod és uralkodsz, az Apró mesék, a Guerilla, a Seveled, a Most van most, a Szép csendben és a Szeretlek mint Állat! című nagyjátékfilmeket.

A tévéfilmek közül a Foglyok, az Egy másik életben, a Házasságtörés és a Nino bárkája szerepel a programban, valamint a Cseppben az élet, a Tabukról tabuk nélkül, az Alvilág, a 200 első randi és A mi kis falunk című televíziós sorozatok egy-egy epizódját, továbbá tíz animációs filmet, tíz ismeretterjesztő filmet, tíz kisjátékfilmet és tíz dokumentumfilmet is nagy vásznon nézhetnek majd meg a nézők.

A televíziós forgalmazású filmek - tévéfilm, kisjátékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film és animációs film és televíziós sorozatok – ingyenesen, a mozifilmek pedig kedvezményes 500 Ft-os áron tekinthetők majd meg. 

Az ingyenes filmekre online foglalásra/vásárlásra nincs lehetőség, a Corvin mozi weboldalán elérhető jegytábla csak a szabad helyek számát illető tájékoztatásra szolgál. Az ingyenes jegyek a mozi pénztárában vehetőek át. A jegyevelőtel február 22-én kezdődik.

A Magyar Mozgókép Szemlén versenyen kívüli alkotásokat is vetítenek és szakmai programok is színesítik majd a filmes esemény kínálatát. Bővebb információk a mozi honlapján találhatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek