Megható karácsonyi kisfilmmel hangolódik az ünnepekre a Müpa

  Különbözőek vagyunk, másként hallgatunk zenét, más és más ragad meg minket, másképp éljük meg az ünnepek varázslatát is. Egy azonban biztos: a maradandó élményeknél aligha létezik szebb ajándék. Többek közt erről szól a Müpa karácsonyi kisfilmje, amely egy különleges család életébe, az ünnepi készülődés magával ragadó mozzanataiba, sőt a Müpa kulisszái mögé is bepillantást enged. A kisfilm december 10-én debütált a Müpa közösségi csatornáin - derül ki az intézmény sajtóközleményéből.

  Forrás: Müpa

  A karácsonyi rövidfilmet Fazakas Péter rendezte, akinek a nevéhez olyan alkotások fűződnek, mint a Szabadság – Különjárat, az Árulók, a Társas játék vagy a 200 első randi, emellett számtalan reklámfilmet jegyez. Az ünnepi rövidfilm egy kisfiú megható történetét mutatja be, akit a Müpában dolgozó, ügyelő édesapja egy különleges ajándékkal lep meg karácsony estéjén.

  Bősz Mirkó személyesíti meg a kisfiút, aki Zombola Péter és Gulya Róbert zeneszerző csodás muzsikájától megihletve „lerajzolja a hangokat". Édesapja pedig – akit a Stúdió K színésze, Sipos György alakít – lenyűgöző kreativitással találja meg a módját, hogy kézzelfoghatóvá varázsolja a zenei élményt a kisfiú számára.

  A kisfilmben az édesanya szerepében egy pillanatra feltűnik az alig néhány héttel ezelőtt nemzetközi Emmy-díjjal kitüntetett kiváló színésznő, Gera Marina is. A főszereplő, Mirkó sem először szerepel a vásznon: aki elég szemfüles, az ikonikus karácsonyi kisfilmjeiről híres brit márka, a John Lewis Budapesten forgatott idei reklámfilmjében is felfedezheti a színészpalántát.

  A kisfilm a Müpában január 5-ig látható hangszobor-kiállításhoz kapcsolódik, melynek terveit Baditz Gyula szobrászművész készítette, a megvalósításukban pedig a hátrányos helyzetű embereknek munkát adó tiszaburai asztalosműhely mesterei vettek részt. A kisplasztikákat különböző világsztárok látták el kézjegyükkel.

  Forrás: Nagy Attila/Müpa

  A Magyar Máltai Szeretetszolgálat online árverést is indított a szobrokra licit.adomanyozz.hu oldalán. A befolyt összeget a karitatív szervezet a tiszaburai asztalosüzem eszköztárának, foglalkoztatási lehetőségeinek bővítésére fordítja.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!