Hanghatásokkal megspékelve repülhetünk vissza a török hódítás korába

  A Budapestről szóló helytörténeti tárlat mondanivalóját interaktív eszközökkel, hanghatásokkal és vizuális elemekkel támogatták meg, hogy az olyan jellegzetes tárgyak, mint például egy a középkori királyi palotából származó kályhacsempe és egy nemrégiben megtalált honfoglalás kori női nyakperec, még hitelesebben fel tudják idézni a város és környéke honfoglalás kori és középkori történetét, a török hódítás és Buda visszafoglalásának korszakát, valamint Buda és Pest egyesítését.

  Gül Baba türbéje és az oszlopcsarnok, Budapest II. kerületForrás: Wikipedia.org / Etelka Csilla

  A 2020. március végéig látogatható tárlat leírásában olvasható, hogy a kiállítás anyaga kitér Budapest modern nagyvárossá válásának időszakára is, és érinti a két világháború közötti, valamint a második világháború utáni korszakokat; így akár rendhagyó történelemórát is szervezhetünk a központ falai közé.

  A Kultúrák és korok Budán című tárlatnak a nemrég felújított, második kerületi Gül Baba Kulturális Központ ad otthont, ami maga is részese és tanúja volt a magyar főváros gazdag, de sokszor viharos történelmének. Az itt összehozott korokon átívelő kiállítás ingyenesen látogatható.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!