Hangszobrokból nyílt kiállítás a Müpában

A Müpában évente több száz előadó és zeneszerző több ezer műve csendül fel. A dallam ugyan elszáll, de az élmény örökre velünk marad. Ezt a mozzanatot ragadják meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Müpa együttműködésének köszönhetően létrejött különleges hangszobrok - olvasható az intézmény honlapján.

A Müpában - illusztrációForrás: Derzsi Elekes Andor/wikipedia.org

A Baditz Gyula szobrászművész tervei nyomán megszületett 23 egyedi fa kisplasztikát a Müpában idén elhangzott ikonikus zeneművek hanghullámai ihlették, és a Máltai Szeretetszolgálat nehéz sorsú embereket foglalkoztató tiszaburai asztalosműhelyének dolgozói alkották meg. A hangszobrokat a kiválasztott művek világhírű előadói látták el kézjegyükkel: többek között Diana Krall, Marcus Miller, Charlotte Gainsbourg, José Cura, Fischer Ádám és Eötvös Péter.

Az alkotásokat egy ünnepi térinstalláció részeként mutatják be december 5. és január 6. között a Müpa Zászlóterében. A műtárgyakra licitálni is lehet december 5-től a Szeretetszolgálat licit.adomanyozz.hu oldalán: a befolyt összeget az ország egyik legszegényebb településén működő tiszaburai asztalosüzem fejlesztésére fordítják. Bővebb információkat a Müpa holnapján olvashat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek