Budapesten található Európa legjobb középülete

Európa legjobb középületének díját nyerte el a Magyar Zene Háza az ingatlanszakma egyik legrangosabb elismerésén, a 26 éves hagyománnyal büszkélkedő International Property Awardson - derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményből.

Így fog kinézni az épület, ha elkészülForrás: Liget Projekt

A neves szakmai díjat nyolcvan nemzetközi szakemberből álló zsűri ítélte oda tíz különböző kategóriában a Londonban megrendezett ceremónián. A testület minden esetben vizsgálja a projekttervezést, a minőséget, az innovációt, az egyediséget és a fenntarthatóság iránti elkötelezettséget. A Magyar Zene Háza a nemzeti projektek között bizonyult Európa legjobb középületének, a kontinens legkiválóbbjaként pedig a világ 10 régiójának kategóriagyőzteseivel együtt jelölték a World's Best díjra is, amelyről december 2-án dönt a zsűri. 

A világhírű japán építész, Sou Fujimoto által tervezett épület az egykori Hungexpo irodaházak helyén valósul meg, és várhatóan 2021 végén nyitja meg kapuit a látogatók előtt.

Jelenleg még javában zajlanak a munkálatokForrás: Liget Projekt

Céljai közé tartozik, hogy a gazdag magyar zenei hagyományt közelebb vigye a hazai és külföldi látogatókhoz. Ehhez többek között  az interaktív kiállítások, zenepedagógiai műhelyek és az egykori zenepavilonok hangulatát idéző, szabadtéri koncertek járulnak majd hozzá.

A mintegy 3.000 négyzetméter alapterületű intézmény a Városligeti-tó mellett, a Vajdahunyad vára és a Műjégpálya épülete közelében kap helyet, az eddig a látogatók elől elzárt, 10.000 négyzetméter nagyságú területen.

Az építész törekedett arra, hogy a külső és belső tér között teremtett folytonossággal harmonikus átmenetet alakítson ki a természetes és a mesterséges környezet között.

Tavaly egyébként szintén a Liget Budapest Projekt egyik eleme, az új Néprajzi Múzeum kapta az elismerést, mely nemcsak Európa hanem a világ legjobb középülete lett az International Property Awards-on.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek