Budapest és Belgrád is a világ legolcsóbb úti céljai között szerepel

A lonelyplanet.com összegyűjtötte azokat a desztinációkat, amelyek a legjobb élményt nyújtják a legkedvezőbb ár mellett. A szerkesztők a világ minden táját górcső alá vették, és a TOP10-es listán több közép-európai város is szerepel.

Nemcsak a leginkább pénztárcabarát úti célokat listázta a portál, hanem a kiemelkedő városokat, országokat és régiókat is. A legjobb országok rangsorát Bhután vezeti, a második helyen Anglia, a harmadik helyen pedig Észak-Macedónia végzett. A városok listájának élén Salzburgot találjuk, de Washington, Kairó, Dubai és Vancouver is kiemelkedik a sorból.

A legjobb ár-érték arányú úti célok

Az eredmények szerint a legjobban az indonéziai Nusa Tenggarába éri meg utazni, ezután közvetlenül pedig Budapestre. A szerzők kiemelik, hogy a magyar főváros a közép-európai régió egyik leggazdaságosabb állomása, amely egyben látnivalókban is igen gazdag.

Budapest hemzseg a látnivalóktól, mégsem nevezhető drágánakForrás: Pixabay / Készítette: hince

A cikk kitér a termálfürdőkre, a borozókra, a romkocsmákra és a város kávézókultúrájára, emellett felhívja a figyelmet a szecessziós illetve eklektikus építészetre.

A lista harmadik helyezettje az indiai állam, Madhja Prades, a negyedik az Egyesült Államokban található Buffalo, az ötödik Azerbajdzsán, a hatodik pedig Szerbia lett.    

BelgrádForrás: Pixabay / Készítette: Aleksandar Ciric

A portál igazi felfedezetlen kincsként ír Belgrádról, de kiemeli az ország többi részét is, mint például a gyógyfürdőket, szőlészeteket, régi monostorokat és a jugoszláv érából megmaradt szobrokat, mementókat. A rangsor hetedik helyén Tunéziát, a nyolcadikon a dél-afrikai Cape Winelandst, a kilencediken Athént, a tizediken pedig a tanzániai Zanzibárt találjuk - írja a vajdasági Szabad Magyar Szó.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek