Hátborzongató egyéjszakás kaland Drakulával - a Vajdahunyadvárban

Lugosi Béla (eredetileg Blaskó Béla Ferenc Dezső) Drakula gróf, a vámpír alakjának megformálása révén vált világhírűvé és a klasszikus horrorfilmek sztárjává. Művészetének elismerése, hogy egyike azon magyaroknak, akik csillagot kaptak a Hollywoodi hírességek sétányán.

Október 26-án Drakula Vár elnevezéssel félnapos rendezvény lesz a Vajdahunyadvárban, ahol Lugosi Bélára emlékeznek, írja az MTI. Az esemény központi témája a világszerte híressé vált magyar színész által életre kelt Drakula világa.

Forrás: Magyar Mezőgazdasági Múzeum

17.30-tól óránként a Drakula és vámpírszínháza előadásában performansz lesz a vámpírkultusz jegyében: zenével kísért mesék és sötét mondák a vérszívók valós tetteiről, részletek Bram Stoker örökzöld horrorregényéből a híres-hírhedt gróf tolmácsolásában.

Az esemény leírása alapján - "A hideg kőfalak között körbejárva, a vámpírok gyűrűjében hallhatsz meséket zenével kísérve a vérszívók valós tetteiről, a hozzájuk kötődő sötét mondákról. Borzongató közelségbe kerülhetsz a történelemből és a legendákból ismert híres vámpírjelenetekhez" - igen érdekes élményre számíthatunk.

Forrás: wavebreakmedia/Shutterstock

Végül Bram Stoker örökzöld horrorregényéből hangzanak el részletek, maga Drakula gróf tolmácsolásában. A rendhagyó, horrorisztikus elemekkel átszőtt, interaktív performansz a Terminál Workhouse csapata előadásában elevenedik meg.

Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács elnöke tart előadást a "magyar Drakuláról" Lugosi Béla, a biztos siker Hollywoodban... címmel, majd fáklyás Lugosi-sétára indulhatnak az érdeklődők, melynek végállomása a színész a vár egyik kőfülkéjében található mellszobránál lesz. Ezután vámpírfilmek következnek: a Dracula (1931) című alkotást 18.00 órakor és 21.30-kor, a Black Friday (1940) című amerikai horrort 20-00 órakor nézhetik meg.

Jegyekről és további információk iránt az esemény honlapján tájékozódhat.

Az ajánlóban látható kép forrássa: FotoArt-Treu/Pixabay.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek