Képregény mutatja, hogyan kell viselkedni a berlini fürdőkben

Képregény mutatja, hogyan kell viselkedni a berlini fürdőkben

Január közepén még az Index írt arról, hogy a Bonnhoz közeli Bornheimben kitiltották a menekülttábor férfi lakóit az uszodából. A város vezetése akkor azért döntött így, mert egyre több panasz érkezett, hogy a menekülttábor lakói szexuálisan zaklatják a fürdőzőket és a személyzetet. Ezúttal egy berlini uszoda falára függesztettek ki egy fürdőzési szabályzatot.

Markus Schnapka, a városi önkormányzat szociális osztályának vezetője akkor a bornheimi eset kapcsán azt mondta: nem volt szó bűncselekményekről, és az intézkedést a menekülttábor lakóinak egyetértésével hozták meg. Amint sikerül megértetni az ott lakókkal, hogy milyen viselkedést nem tolerálnak a német fürdőkben, a menekülteket ismét beengedik az uszodába.

Schnapka azt is mondta, nem akarja, hogy ártatlanok is hátrányokat szenvedjenek el a kitiltás miatt, ezért maga megy el a menekülttáborba, ahol felvilágosító előadásokat tart három nyelven. Itt azt akarja megértetni a menekültekkel, hogy a nemek egyenlősége Németországban megkérdőjelezhetetlen alapérték. És azt, hogy minden támadás és molesztálás azonnali büntetést von maga után.

Ezen az egyik berlini fürdőben kifüggesztett táblán is ez a néhány hasonló alapérték van összefoglalva a fürdőruha viselettől kezdve, a nemek egyenlőségén át a nagyjából az ábrákkal körülírt szexuális zaklatás tilalmáig.

Egy a berlini Fischerinsel uszoda fürdőzési szabályzatát képregény formában ábrázoló plakátFotó: Gregor Fischer / MTI
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek